06.03.24

Portræt af
Anne Louise Husen

Stort tillykke til advokat og tidligere partner Anne Louise Husen, som i dag fylder 70 år!

Anne Louise begyndte sin karriere som studentermedarbejder og juridisk sekretær i de københavnske huslejenævn, indtil hun blev ansat som advokatfuldmægtig i advokatfirmaet Arne Blom og Steen Christensen i 1981. Firmaet havde lejeret som speciale, og Husen Advokater er en fortsættelse af denne virksomhed. Dengang havde virksomheden 7-8 ansatte, men i dag er der over 40 medarbejdere.

I 1985 blev Anne Louise partner og har siden da været en uvurderlig kilde til viden og inspiration for klienter og kolleger. Efter at have dedikeret 43 år til advokatfaget, hvor hun har repræsenteret ejere af fast ejendom, forsøger Anne Louise nu at skære ned på arbejdstiden. Hendes beslutning om at træde tilbage som ansvarlig partner ved udgangen af 2023 markerer ikke afslutningen på hendes engagement, men en ny fase, hvor hun primært vil være rådgiver for de yngre kræfter i virksomheden:

“Efter 47 år med lejeret som speciale er der stadig viden at give videre til de unge, der blev født længe efter indførelsen af den omkostningsbestemte leje,” udtaler Anne Louise.

Ved siden af sit arbejde som advokat har Anne Louise været ekstern lektor ved Københavns Universitet inden for lejeret, huslejenævnsmedlem, boligdommer og medlem af lejelovskommissionen i perioden fra 1994 til 1996. Hun har desuden skrevet et stort antal bøger og artikler, primært om lejeret.

Og man skal ikke kende Anne Louise særlig godt for at vide, at fritiden bliver brugt på orienteringsløb, en interesse hun har haft i 50 år, samt langrend i Norge sammen med sin familie. Fødselsdagen skal da også fejres i samvær med familien.